Krigen om Øen

Krigen om Øen

DKK 299.00

KRIGEN OM ØEN er en hidtil ufortalt historie om livet i Svendborg før og under Den første Verdenskrig. Når man siden fødslen på Eggertsvej i 1942 har samlet på samlere, der samlede på historier om livet Dengang. Ja, så kan en gammel bladneger ikke dy sig for at dele ord og tanker

Billeder løj aldrig – dengang! I mine mange lokalhistoriske bøger har jeg lagt vægt på formen med billedfortællinger. Fordi jeg fik det første Kodak boxkamera som otteårig, og fordi jeg har arvet talrige fotoalbum fra den store familie.

Slægten på fædrende side kom i 1521 som gartnere fra øen Marken i Holland. På mødrende side var det morfar fra Harboøre, der bidrog til købstadens udvikling – inden hans skib blev torpederet i 1939-40. Mens skibet i 1914 lå i dok på værftet, lå Christian Larsen i læ bag mormor i arbejdernes lejekaserne i Vestergade 99. Mor kom til verden, da verdenskrigen sluttede, så nye kunne begynde.

Når man er så heldig at arve en krig af fortællinger og billeder, er det en pligt at dele samlingerne. Men iøvrigt jeg kan slet ikke la’ være..!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Krigen om Øen”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.