Sømand af Kogtved. Dreng til mand på 5 måneder

Sømand af Kogtved. Dreng til mand på 5 måneder

DKK 399.95

»SØMAND AF KOGTVED« er udkommet i ny og udvidet udgave. Flere kapitler. Flere sider. Flere billeder. Flere minder. Et unikt dokument om rederiet og dets uddannelse af 9.000 vordende søfolk. Men samtidig et vedkommende og stærkt portræt om skibsrederen, der faldt død om på dækket under jomfrurejsen med »Dana Anglia«. KL’s sidste billede af fællestillidsmanden og borgmesteren, der synger hyldestsange mens deres ven får en blodprop og dør på dansegulvet, er fundet i KL’s kamera af datteren Lise.

Varenummer (SKU): 110 Kategori:

Skærmbillede 2015-10-15 kl. 23.48.13.

DA 700 GAMLE DRENGE OG PIGER, elever fra 1944 til 1992, besøgte Kogtved Søfartsskole 18. april 2015, opfordrede Lise Lauritzen Loft fra talerstolen deltagerne til at skrive de bedste fortællinger og minder om hendes far, navnkundige skibsreder KL.

I samarbejde med Karen, Marianne og Lise Lauritzen har forlagsredaktøren udvalgt historier, der tegner et imponerende og spændende billede af den helt usædvanlige skibsreder, manden, de kaldte kommunist; rederen, der dystede med Arnold P. Møller om at behandle medarbejderne med økonomisk vinding for øje – eller respekt for det arbejdende folk. Hidtil ukendte breve mellem de to redere er lånt i familiens arkiver og fortæller om »folk foran masten, der ikke skal ha’ enkeltmandskamre. Og slet ikke med gardiner!«.

Bogen, der er produceret med støtte af Lauritzen Fonden, rummer også det største gruppebillede, der nogensinde er taget på Lauritsens Søfartskole. På billedet, der i bogen gengives i 61 cm bredde, kan man simpelthen genkende alle elevtræffets 700 deltagere. Mænd og kvinder, der hentede livets ballast i søfartsbyen Svendborg og prægede samfundet. Mesterligt opstillet, fotograferet og bearbejdet af Søren Skarby.

TILBUD: Har du købt førsteudgaven, kan du få den nye udgave for 249 kr. incl. moms og forsendelse. Kan om ønsket sendes som julegave til ønsket modtager. Gerne med dedikation. Bestil ved mail til bjarne@bekker.dk

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sømand af Kogtved. Dreng til mand på 5 måneder”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.