Jungmanden fra Geneserat Sø og Hængepartiet

Det var her, på vej fra Ristinge til Marstal, min stædighed stod til søs. En af mine nære venner påstod, at man kan spadsere mellem øhavets storebrødre, Ærø og Langeland. Løbet, der afvander Det sydfynske Øhav, er kun 100 meter bredt, så’e det…
Da jeg har været stærk i troen siden barndomskolens timer med Bibelshistorie, blev fortællingen om Jungmanden på Genesaret Sø tjekket ud en varm sommerdag i 80’erne på vej mod Marstal Søfartsmuseum.
Jeg kan stadig ikke gå på vandet, men har alligevel brugt 10 år af mit liv på det samme: At bygge et søfartsmuseum i Svendborg i det små, helt fra bunden, udenom tidens tilskudsrytteri 😉
Nu, hvor flere hundrede valgmillioner til nye eventyr om Kejserens Klæder regner ud over havnen i Svendborg, er jeg omsider færdig med trangen til at gå på vandet. Men mindes salig kollega Ernest Hemingway: »Lad andre frelse verden, blot jeg må beskrive den som den er«.

Det sker i www.hængepartiet.dk, hvor humorens nådegave giver adgang og stemmeret.