Foreningstilbud: De navnløses liv. Bundskraberne på Frederiksøen

Dér sidder de, stoute på rad og række. Tankrenserne på Svendborg Skibsværft dengang, det hele kørte som ét stort, velsmurt maskineri. I dag er de alle væk. Yngste mand blandt maskinarbejderne var maskinarbejder John Petersen fra Åbyskov. Blandt kolleger og venner kun kendt som »Sorte John«, en helt usædvanlig repræsentant for værftarbejderne i sidste århundrede. Tre […]

Foreningstilbud: De navnløses liv. Bundskraberne på Frederiksøen

Dér sidder de, stoute på rad og række. Tankrenserne på Svendborg Skibsværft dengang, det hele kørte som ét stort, velsmurt maskineri. I dag er de alle væk. Yngste mand blandt maskinarbejderne var maskinarbejder John Petersen fra Åbyskov. Blandt kolleger og venner kun kendt som »Sorte John«, en helt usædvanlig repræsentant for værftarbejderne i sidste århundrede. Tre generatsioner i min familie var med, da der blev bygget hundreder af stålskibe. Nu er det sønnen Lasse Bekker, der gennem Spillestedet »Kammerateriet« fører familie- og værftstraditioner videre i de gamle, rustikke stammer.

 

Oplev to timers fortælling med billeder og kortfilm fra Frederiksøens storhedstid. Om de 10 medarbejdere, der i et jubilæumsskrift blot blev beskrevet som »arbejdertyper«. Læs mere om de navnløse værgftsarbejdere her.

KUN FOR MEDLEMMER

Når du har meldt dig ind i SvendborgPlus, er du med i en lukket gruppe, der får en række fordele.

Som guldmedlem har du automatisk
50% rabat på alle køb i BekkerBook.
…flere PLUS-fordele er på vej