Kendte du skrædder Bonum i Lundbyhavens værksted på pæle?

– Den megen friske luft, der driver ind over Lundby fra Lunkebugten, giver konerne en vældigt appetit, noterede skrædderen i sit livs finurlige iagttagelser fra bordet med øens flotteste udsigt.

LIVETS ORIGINALER er positive mennesker, der har valgt at tackle tilværelsen på deres egen måde. De har altid fascineret mig, så siden min skoletid har jeg skrevet stile om de mænd og kvinder, der valgte at leve livet på deres egen måde. I Horne var der rigeligt at skrive om: Holger Plot og Vrøvl var landsbyens skræddermester og manufakturhandler. Senere i livet mødte jeg en anden skræddermester, Marius Bonum i Lundby på Taasinge. Hans værksted kunne man ikke så let overse: Det var bygget i et hus på pæle i baghaven. Og som traditionen foreskrev, sad Marius på sit bord med korslagte ben og kiggede ud over Lunkebugten mens han syede.
Jeg har immer Marius på nethinden og fandt såmænd billedet af ham i det omfangsrige arkiv. Det skete, da jeg ledte efter en anden af de personligheder, der berigede tilværelsen for andre ved deres måde at leve livet på. Måske kan du hjælpe mig med fortællingen om Marius, og måske er du endda stødt på ham med kamera 😉 Billedet her er det eneste, jeg har bevaret fra det usædvanlige møde mellem trætoppene i Lunby. Send gerne et par linjer om Marius – og gerne andre af tilværelsens originaler, der tør leve deres liv i en verden med ensretninger. Så får du et eksemplar af den originale bog, der er på vej til jul…