»Danmarks yngste Ældreby«

kr. 99.00

Der kommer senere et link til filmen fra festlighederne, da socialminister Karen Jespersen hyldede initiativet på Torvet i Svendborg. Samt ved et brag af en aftenfest med »Kaospiloterne« fra Århus. Husker jeg ret, var Uffe Elbæk også med i det daværende kaos 😉
Brochuren var på seks sider med udstanset hul fra forsiden til SvendborgSund – SUND 😉

 

Kategori:

Beskrivelse

En af de mest virkningsfulde kampagner, jeg har været med til at forberede, udføre og beskrive. var dengang, sidst i 90’erne, at Svendborg Kommunes imponerende visionære socialchef, Jytte Brandi, simpelthen ændrede bolig- og livsformen for 350 ældre borgere og 250 medarbejdere i det sociale område.

Da byrådet i 1990 vedtog en ambitiøs ældreboligplan, var det Jytte Brandi, der med fast og sikker hånd skabte den spektakulære ændring på ældreområdet. Svendborg fik prædikatet »Danmarks yngste Ældreby«. I hvertfald i mit markedsføringsmateriale. Det vakte berettiget opsigt, at man flyttede 350 ældre til nye eller totalrenoverede boliger – uden revolution.

Men med udtalt glæde for de berørte, hvor de nye hjem blev deres sidste. Og hvor Svendborg viste Danmark, at her er det ikke alene godt at bo og leve. Det er også stedet, hvor man nyder sin livsaften blandt et personale, der både har varme hænder og varme hjerter!
Vi fik iøvrigt også tilrettelagt studieture fra mange andre kommuner, der ville se, hvordan højt kvalificerede medarbejdere gør en forskel.

Nogle år efter fik jeg lejlighed til at sige farvel til min mor i Bryghusets trygge rammer. Det skete med denne fortælling, hvor Bjørn Tidmand mindes besøgene hos mor og far i Horne. Jeg mødte Bjørn på Mallorca, hvor vi begge havde en opgave for Spies. Da vi kom hjem, fik jeg Bjørn til at levere dette farvel fra sin have i Hvidovre.

En smuk majmorgen ved solopgamg fik mor fjernsyn og video ind i soveværelset. Mens Bjørn Tidmand sang, fornemmede jeg sommerfuglen flakse ud ad vinduet, over Vestergade 99, hvor mor blev født i 1919, og til Eggertsvej, hvor jeg så dagens lys i 1942.

Det blev en god dag at dø. Lyt her og læs min fortælling på side 146 i »SvendborgKlummer«.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “»Danmarks yngste Ældreby«”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.